Què veure i què fer a Rupit

Mas El Coll es troba a 5 minuts de Rupit, un petit poble situat al centre geogràfic del Collsacabra i que ofereix un entorn privilegiat per a gaudir de la tranquil·litat i la natura de la «Suïssa Catalana».

Rupit és un dels pobles amb més encant de Catalunya gràcies a la seva ubicació enmig de l’espai natural de Collsacabra, a la comarca d’Osona.

Aquest municipi es troba a 845 metres d’altitud i compta amb meravelloses vistes dels altiplans, dels boscos i de la riera que l’envolten. A més de desprendre una essència rural pels seus carrers empedrats, hi ha certs punts de gran atractiu que no et pots perdre si vens a visitar-lo. Aquests són:

  • El Pont Penjat, la entrada y el símbol de Rupit.
  • L’església de Sant Miquel, un edifici d’estil barroc amb façanes blanques, que contrasten amb la resta del poble.
  • La plaça Major, plena de balcons engalanats i botigues d’estil rústic ideal per fer un aperitiu.
  • El carrer del Fossar, que està fet de pedra i porta a la part més alta del poble.
  • El Castell, construït a l’any 1000 sobre unes roques i origen del poble, ja que al voltant d’ell van construir les primeres cases del poble.
  • La plaça dels Cavallers, un punt de reunió de la gent distingida de l’època.
  • Ca l’Apotecari, o la ferreteria, que té un portal adovellat espectacular.
  • Notaria Soler, un edifici que mostra la importància de la vila, sobretot durant els segles XVI i XVII.
  • El Molí de Marandes, un dels pocs molins que van sobreviure a la riuada de 1940 i una de les construccions més antigues de Rupit. Ara no és actiu.

Els seus voltants també ofereixen llocs per visitar com: l’ermita de Santa Magdalena, d’estil barroc i construïda sobre un massís de roca amb un esvoranc; l’església de Sant Joan de Fàbregues, d’estil romànic i construïda al mateix cim on es troba el Salt de Sallent, una cascada amb vistes increïbles; l’església de Sant Andreu de Pruit, d’estil romànic i amb una panoràmica impressionant.

No obstant això, el Salt de Sallent és un indret que no et pots perdre ja que és el salt d’aigua més alt de Catalunya amb més de noranta metres de caiguda. També hi ha un mirador molt a prop que permet contemplar la seva magnitud i, en direcció contraria, l’Agullola, una gran roca separada del risc al Collsacabra.

Rupit disposa de dos circuits senyalitzats de bicicleta, de rutes de senderisme com la Ruta de les Fonts i d’una gastronomia local especialitzada en els productes casolans com embotits, coques o llonganisses.

Hi ha moltes activitats diferents que pots fer durant la teva estada amb nosaltres, per exemple: excursions, passejades o caminades pels camins de Rupit, el Santuari de la Salut, Sal de Sallent, les Roques Encantades (un espai màgic lligat a rondalles populars), les cingleres de Tavertet (amb la seva història geològica) o el camí ral Vic-Olot (que forma part del camí de Sant Jaume), entre altres.

També tens disponible diverses rutes per a fer en bici i a cavall, rutes boletaires i entrada gratuïta a la piscina municipal de Rupit. A més, a casa nostra també tenim jocs de lleure com ping-pong o bàdminton.

Si vols saber-ne més informació sobre les activitats que podràs fer durant la teva estada, no dubtis en contactar-nos!

Més informació sobre Rupit

Scroll to Top